ABC - ett enkelt sätt att ta sig till toppen

Att reflektera över ditt företags ABC kan vara en intressant övning, för att på ett bra sätt bli påmind om alla de olika faktorerna som behövs för att skapa framgång. Du kan hålla med eller dissa dessa punkter men njut av läsningen och lägg gärna till din egen!

Ability/Förmåga är en viktig faktor i vårt arbete. Särskilt om vi är nya eller ivriga att imponera på kunder, chefer eller kollegor. Vi måste vara försiktiga med att tänka på kompetens. Det är mycket bättre att be om hjälp, vara ärlig eller säga: "Jag återkommer till dig om det". Ibland, om vi saknar lite kunskap, kan det vara ömsesidigt fördelaktigt att bilda allianser med andra kompletterande företag och på så sätt utöka sortimentet av varor eller tjänster som vi båda kan erbjuda.

Application/Ansökan. Var det Martin Luther King som sa att om du är en sopmaskin som syftar till att vara den allra bästa sopmaskinen du kan vara, oavsett om du några sekunder senare kastar skräp på de rena ytorna. Att vara stolta över vårt arbete och göra det bästa vi kan, vad det än är, belönar oss med daglig tillfredsställelse. Var stolt över fabriksjobbet, göra tråkiga rutinjobb, samt skriva på det fantastiska nya kontraktet.

Appraisals/Bedömningar är viktiga för alla, oavsett om de genomförs officiellt som en del av en karriärutveckling eller i mindre skala. Avsätt tid för personlig reflektion, målsättning och erkännande. Ge dig själv uppskattning för framgångar längs vägen - det kan alltför lätt glömmas bort. Ta dig också tid att identifiera svagheter som kan ha nytta av din uppmärksamhet. Bestäm din nästa nivå av mål och sätt upp motivationsplaner.

Busyness/Upptagenhet kan vara förförisk. Vi vill alla se upptagna, framgångsrika och efterfrågade ut, men att vara ständigt upptagen och oorganiserad är inte bra. Använd tidshanteringsstrategier som listor, bestämda tider för att kolla mailen och ett åtagande att ägna mindre tid åt onödiga möten. Dela ut din arbetsbelastning och låt andra hjälpa till.

Breaks/Avbrott är ett värdefullt sätt att hantera stress, vilket i sin tur gynnar din hälsa, ditt välbefinnande och tydligare tänkande. Ofta, när du kommer tillbaka, kommer du att belönas med nya idéer eller ett annat perspektiv på din situation.

Boundaries/Gränser. Var tydlig med varför du arbetar så hårt. Ja, det är fantastiskt att vara sysselsatt med meningsfullt arbete, men kom ihåg att stöd för ditt hem, barn och liv ofta var viktiga faktorer för din önskan om framgång. Ge tillräckligt med tid för att njuta av dessa områden. Ditt hem, familj, vänner, hobbys och intressen. Ibland kan du behöva vara bestämd och säga ”nej” om för mycket begärs eller förväntas av dig.

Credit/Kritik. Ge kritik när det behövs, på andra såväl som på dig själv. Villkorslöst beröm och kritik är viktigt som i "bra jobbat, bra jobbat", utan att lägga till en demotivation, "kom ihåg att göra det så varje gång", "önskar att du alltid var så bra"! Var inte för blyg om att lyfta fram dina egna prestationer och låt andra uppskatta dina färdigheter och prestationer.

Courtesy/Artighet och god manér kostar ingenting, men kan ändå göra en sådan skillnad för dina relationer, rykte och hur andra uppfattar dig. Att vara artig och uppskatta en annans synvinkel är viktig, särskilt i spända eller tuffa situationer. Människor kommer inte ihåg hur de betedde sig, att de kanske var arga, oförskämda eller stötande, men de kommer ihåg hur du reagerade och hanterade deras problem.

Communicate/Kommunicera bra, på alla områden i ditt liv. Håll kunder nöjda genom att tillhandahålla nätverksmöjligheter, utbildning och tips som refererar till dina varor eller tjänster samt nyhetsbrev. Allt detta är ett sätt att hålla ditt företag i framkant och ses som en hjälpsam medhjälpare till deras framgång.

Cherish/Värna om din familj och vänner. Hålla kontakten. Det är alltför lätt att sluta utbyta information snarare än att verkligen prata om dina känslor eller saker du tänker på. Ta kvalitetstid för familj och vänner. Ömsesidigt stöd kommer från att vårda goda relationer.

Compromise/Kompromissa och var beredd att träffas halvvägs. Kom ihåg att du kan vinna en strid men förlora kriget! Att stå fast tills den andra kapitulerar är inte nödvändigtvis värt den efterföljande skadan. En kompromiss kan göra att alla kan komma bort och känna att något positivt har uppnåtts.

Det är alltid värdefullt att investera i de olika delarna av ditt liv. På så sätt stödjer du din övergripande hälsa, lycka och livskvalitet!3 tips för att skriva kraftfulla och övertygande mail

Om du har hört frasen "e-postmarknadsföring är dö...

5 vanliga misstag vid försäljning och hur du undviker dem

Är du inte nöjd med hur låga dina försäljningssi...

De 5 steg till en vinnande marknadsstrategi på sociala medier

Strategi för sociala medier är kommunikationspla...

Hur AI förändrar detaljhandeln

Detaljhandeln är datadriven och Artificial Intel...

Var smart – lär av dina affärsmisstag

Vi gör alla misstag i affärer. Den viktiga frågan ...

Gå den extra milen för att lyckas

Du kan inte misslyckas när du ger mer än 100 procen...


Problem på jobbet?

Men kanske inte vet vad - nu finns ett verktyg som tar fram dom, klicka för info!...

Arbetsstrumpor

Bambu, vattentäta, ESD, skärskydd, FR, m fl - klicka för info!...

Fallskyddskit

Fallskydd och tillbehör för dig som jobbar en bit upp, klicka för att se mer!...