8 Golden Success Secrets för småföretag

Att driva ett mindre företag är lika utmanande som att vandra till Mount Everest utan att ha syrgascylinder, tidigare träning och en giltig karta. Utmaningarna beror inte bara på att det saknas finns autentiska regler som kan leda ett litet företag till framgång - medan andra stora hinder består av: låg budget, begränsad arbetskraft och brist på effektiva resurser.

Som ägare till ett litet företag måste du fördjupa dig i tipsen som hjälper dig att avkoda de hemliga mönstren för att driva ett framgångsrikt företag. Det hjälper dig inte bara att bibehålla din nuvarande tillväxt utan också din affärsplanering för att nå högre mål. Här är några förslag baserade på verkliga erfarenheter som kan hjälpa dig.

1. Utnyttja kraften i sociala medier
Numera kretsar hela världen kring sociala medier och om du kan utnyttja dess fulla potential kan det omedelbart hjälpa dig att öka din försäljning och ditt varumärkes kännedom med minsta möjliga resurser. Sociala nätverkssajter som Facebook, Twitter och LinkedIn hjälper dig att ansluta till en stor skala användare, där du direkt kan interagera med dem och därmed låta dig konvertera dem till dina potentiella kunder. Det bildar en tvåvägskanal som inte bara låter dig förmedla ditt budskap utan också lyssna på vad din målgrupp vill ha, vilket så småningom hjälper till att förbättra och växa ditt företag.

2. Undersök och analysera
Ett företag blir bara framgångsrikt om det körs på fakta och siffror. Konkurrensanalys är en av de viktigaste delarna i processen. Konkurrensanalysen berättar vilken styrka det krävs för att etablera ditt varumärke på marknaden. Det hjälper även till att förbereda din affärsplan på ett adekvat sätt så att du kan undvika misstag. En ytterligare fördel med konkurrensanalys är att det gör det möjligt att designa och utveckla mer genomförbara och användarvänliga produkter, som så småningom hjälper dig att uppnå en konkurrensfördel gentemot den nuvarande marknaden.

3. Arbeta enligt din plan men var också flexibel
Effektiv planering driver ditt företag till toppen på lång sikt med fördefinierade rutter. Det rekommenderas alltid att hålla fast vid planeringen även om vi står inför hinder när vi driver vår verksamhet, med tanke på att strategierna är utformade efter en fördjupad analys. De dagliga utmaningarna bör inte tvinga dig att ändra vad du planerade.

Vinnarna följer alltid upp sin affärsplan oavsett de hårda utmaningarna, men å andra sidan kräver ett framgångsrikt företag att ägaren är tillräckligt flexibel för att ta till sig nya förändringar. Att anpassa planen efter nya idéerna och koncept får inte bara en företagaren att fatta smarta beslut, utan håller även deras kärnplanering intakt och fräsch.

4. Använd informativt material för att bygga upp förtroende och lojalitet
Internet är det bästa mediet för att nå ut till den stora publiken med lien ansträngning, men du bör komma ihåg att det redan finns ett stort flöde av annonser och tips över hela webben. Så, vad kan vara ett effektivt sätt att skapa vår närvaro med en betydande inverkan?

Det finns definitivt bättre sätt att göra det, som att använda informativt onlinematerial som välskrivna bloggar, väldesignade infographics, animerade videor som visar några fördelar med det vi säljer. Att följa sådana metoder kommer att locka besökare till våra plattform för att lära sig, vilket ger en känsla av förtroende och i slutändan omvandlar dem till kunder.

5. Anställ dina svagheter
Ett lite större företag består oftast av ett team med dedikerade proffs. Som har olika kompetenser i alla lägen för att hantera de flesta affärskraven. Små företag kompromissar ibland på vissa avgörande områden eftersom de inte kan anställa specifika personer på grund av bristen på budget. För att få ditt företag till toppen, skynda på att anlita erfarna personer så att alla delar av ditt företag eldar på med samma intensitet.

6. Var redo för fusioner och förvärv
Även efter att ha arbetat med din fulla potential skapar du kanske inte tillräckligt med kraft för att konkurrera med de ledande konkurrenterna. Andra småföretag med samma koncept kan möta samma situationer. Bara hitta dem och gå med i samtalen för att kontrollera möjligheterna med fusion eller samarbete för att bilda en samlad kraft, som kan ge er de resurser som krävs för att uppnå de gemensamma affärsmålen. Fusioner har en lång, rik historia av att producera framgångsrika företag. På samma sätt är företagsförvärv en bra idé för att tillföra mer styrka till verksamheten om budgeten tillåter dig att göra det.

7. Håll hög kvalité
Kvalitetsservice är den viktigaste källan som behåller din klient under en längre tid och den sprider positiva återkopplingar och driver in ett stort antal nya kunder. Det har varit mer än bara ett fåtal företag som nått toppen bara på grund av utmärkt service och utan att spendera massor på reklam och säljkampanjer. 

8. Ge inte upp
Att driva ett framgångsrikt företag är ingen barnlek, eftersom det kräver mycket mod och risktagande. Ibland skakar det om dina ambitioner när du går igenom några tunga perioder. Du måste ha de brinnande drivet inom dig för att hålla det vid liv. Att hålla tålamodet uppe är också en viktig egenskap som småföretagaren måste ha, eftersom att klättra på framgångsstegen kräver att man väntar länge. Som företagare måste du intala dig att aldrig ge upp - om du vill att dina drömmar ska gå i uppfyllelse!

Sammanfattning
Även om de ovan nämnda punkterna inte är helt idiotsäkra, men ja, att följa dessa punkter kommer definitivt att hjälpa dig att bli en smart småföretagare som kan trotsa alla utmaningar och komma till toppen. Självklart beror chansen på att om ditt företag kommer att lyckas eller misslyckas helt på din plan och genomförande.
3 tips för att skriva kraftfulla och övertygande mail

Om du har hört frasen "e-postmarknadsföring är dö...

5 vanliga misstag vid försäljning och hur du undviker dem

Är du inte nöjd med hur låga dina försäljningssi...

De 5 steg till en vinnande marknadsstrategi på sociala medier

Strategi för sociala medier är kommunikationspla...

Hur AI förändrar detaljhandeln

Detaljhandeln är datadriven och Artificial Intel...

Var smart – lär av dina affärsmisstag

Vi gör alla misstag i affärer. Den viktiga frågan ...

Gå den extra milen för att lyckas

Du kan inte misslyckas när du ger mer än 100 procen...


Problem på jobbet?

Men kanske inte vet vad - nu finns ett verktyg som tar fram dom, klicka för info!...

Arbetsstrumpor

Bambu, vattentäta, ESD, skärskydd, FR, m fl - klicka för info!...

Fallskyddskit

Fallskydd och tillbehör för dig som jobbar en bit upp, klicka för att se mer!...