Få grunderna rätt så har du mycket större chans att lyckas med ditt företag

För att lyckas i affärer på Internet eller i offline-världen krävs en förståelse för grunderna och att använda dem till din fördel. I den här artikeln kommer jag att beskriva vad jag anser att grunderna för affärsframgång är.

Tro på din produkt eller tjänst
Först måste du tro på din produkt eller tjänst. Om du inte tror på det kommer du att ha stora svårigheter att sälja din produkt eller tjänst till andra människor. Du måste också ha förtroende för din förmåga att tillhandahålla och marknadsföra din produkt eller tjänst. Ett gammalt talesätt sammanfattar detta bäst genom att säga: "Allt är möjligt för den som tror".

Lämplig för verksamheten
För det andra måste du ha en fallenhet för verksamheten. Du behöver också ha motivationen att skaffa dig åtminstone grundläggande färdigheter och erfarenhet innan du startar ditt företag. Om du skulle börja som webbdesigner men inte hade någon kompetens eller utbildning inom detta område, då kommer du nästan säkert att misslyckas. Men om du är anställd som bokförare och trivs med jobbet, så skulle det vara ett vettigt val att sätta upp en egen bokföringstjänst med större chans att lyckas.

Ta ansvar
För det tredje måste du ta ansvar gentemot dina kunder. Detta uppnås genom att endast göra åtaganden du kan hålla och genom att inte engagera dig i vilseledande eller oseriös reklam. Om du vill bygga långsiktig framgång med din verksamhet så måste du utveckla långsiktigt nöjda kunder. När deras behov tillgodoses är kunderna som nöjdast.

Sikta på hög kvalitet
Nästa princip är att du måste ha en produkt eller tjänst av hög kvalitet. Detta kommer att bli din bästa reklam. Produkter av sämre kvalitet genererar vanligtvis dålig kundnöjdhet. En missnöjd kund kan vara mycket farlig för ditt företag. Vanligtvis berättar de i genomsnitt för fjorton andra personer som sedan kommer att vara ovilliga att köpa din produkt eller tjänst baserat på erfarenheten från den där missnöjda personen. Sträva därför alltid efter en produkt eller tjänst av högsta kvalitet.

Gör vinst
Det räcker dock inte att ha en produkt eller tjänst av högsta kvalitet. Du måste också ha en produkt eller tjänst som kommer att generera tillräckligt med inkomster för att täcka alla dina affärskostnader och ge dig en tillfredsställande lön. En vän till mig sa en gång att affärer bara handlar om två saker - att tillfredsställa kunder och göra vinst. Ett enkelt påstående men mycket sant.

Tillräckligt startkapital
Du behöver också ha tillgång till tillräckligt med kontanter för att starta och driva ditt företag och tillräckligt med inkomster för att täcka dina privata utgifter under uppstartsfasen. Ett stort problem många små företag är att de inte har tillräckligt med pengar tillgängliga för att säkerställa deras framgång. Det finns inget som är mer nedslående än att ha en bra idé, få igång den, för att sedan inte kunna expandera på grund av kontantbrist och att se en konkurrent komma och stjäla din marknad.

Börja smått
En annan grundläggande princip för framgång är att du börjar smått. Detta gör att du kan minimera dina omkostnader tills du är säker på din framgång på marknaden. För många av er skulle detta innebära att börja på deltid samtidigt som du behåller din inkomstkälla på heltid. När du kan, utöka din verksamhet till en heltidssatsning. Detta är ett utmärkt sätt att minimera risken för misslyckande.

Var välorganiserad
Framgångsrika företag är välorganiserade. De har ett system för att hålla koll på utgifter och intäkter. Denna nivå av organisation i ditt företag kommer att bidra till att säkerställa att du förser dina kunder eller klienter med en produkt eller tjänst av högsta kvalitet. Det kommer också att säkerställa att du har tillräckligt med information tillgänglig för att maximera din lönsamhet och för att uppfylla dina juridiska krav på bokföring.

Var redo
Förberedelser är en annan viktig ingrediens i ditt företags framgång. Denna förberedelse kommer att innefatta att vara medveten om de regler och lagar som påverkar företag. Beväpnad med denna kunskap bör du inte få några otäcka överraskningar från oavsiktliga brott mot lagen.

Ha en affärsplan
Slutligen har framgångsrika företag utvecklat en omfattande affärsplan. Detta är deras karta till framgång. Den talar om för dem vart de ska och hur de ska ta sig dit. Det finns ett antal bra resurser om affärsplanering på Internet. Här är några:
https://www.verksamt.se/fundera/skapa-en-affarsplan
https://www.foretagarna.se/driva-eget-foretag/affarsutveckling-och-marknadsforing/affarsplan/
https://vismaspcs.se/ditt-foretagande/starta-eget-foretag/skriva-affarsplan

Slutsats
Det har sagts att genialitet är en procent inspiration och 99 procent av hårt arbete. Detsamma kan sägas om affärsframgång. Utan att ha grunderna på plats kommer en bra affärsidé vanligtvis att misslyckas. Förbered dig för framgång genom att överväga var och en av punkterna som tas upp i den här artikeln.
Varför är SEO viktigt för digital marknadsföring?

Du har säkert hört hundra gånger att SEO är en vi...

Hur du raggar leads

Att lära sig taktiken för att ragga potentiella kun...

Varumärkesstrategi

Sammantaget är en varumärkesstrategi en långsiktig...

En Growth Hackers tankesätt

Som ordspråket säger, är nödvändigheten uppfinni...

Vad är Growth Hacking?

När det gäller den digitala marknadsföringsvärlde...

6 strategier för Growth Hacking

Termen growth hacking är i sig ett bevis på att mar...


Problem på jobbet?

Men kanske inte vet vad - nu finns ett verktyg som tar fram dom, klicka för info!...

Vinterparkas och hängselbyxor

Varselkläder som klarar ner till -44°C - klicka för info!...

Hölsterbyxor

Från endast 177:- perfekt för hantverkare, certifierade, klicka för mer info!...