Varför är SEO viktigt för digital marknadsföring?

Du har säkert hört hundra gånger att SEO är en viktig digital marknadsföringsteknik, men även om du förstår vad det är, kanske du inte har ett bra grepp om denna subtila best.

SEO består av en mängd olika komponenter och att förstå vad de är och hur de fungerar är avgörande för att förstå varför SEO är så viktigt. I ett nötskal är SEO viktigt eftersom det ökar synligheten för din webbplats, vilket innebär fler besökare och möjlighet att förändra prospekt till kunder.

SEO är en bra metod för att bygga varumärkesmedvetenhet, relationer med potentiella kunder och positionera dig själv som en kompetent och pålitlig auktoritet.

Vad är SEO?
Termen SEO syftar på processen att optimera en webbplats för sökmotorer. Det är en samling riktlinjer för att optimera din webbplats så att den kan rankas högre i organiska sökresultat. Det är proceduren att följa för att förbättra din webbplats exponering i sökmotorer och locka trafik.

Det finns två huvudmål med SEO. Den första är att hjälpa dig att avgöra vad användare letar efter på internet så att du kan tillhandahålla högkvalitativt innehåll för att möta deras behov. Det andra målet är att hjälpa dig att utveckla en webbplats som sökmotorer kan hitta, indexera och förstå.

Dessutom är utmärkta SEO-metoder ett underbart sätt att förbättra en webbplats kvalitet genom att göra den mer användarvänlig, snabbare och enklare att navigera.

Den viktiga uppgiften för SEO-specialister är att: Undersöka vad användarna letar efter när det gäller dina produkter och tjänster.

Använder många SEO-tjänster för att ge de rätta signalerna till sökmotorernas sökrobotar och algoritmer för att göra användarna nöjda. Eftersom hela processen har många regler (eller standarder), stadier och begränsningar, kan SEO ses som ett komplett ramverk.

Varför är SEO viktigt?
SEO-marknadsföring är viktigare än någonsin på dagens konkurrensutsatta marknad. Varje dag använder miljontals människor sökmotorer för att hitta svar på sina frågor eller lösningar på deras problem.

SEO kan hjälpa dig att skaffa gratis riktad trafik från sökmotorer om du har en webbplats, blogg eller onlinebutik.

SEO är viktigt eftersom:
Mer än 70 % av sökmotoranvändarna är mer benägna att klicka på ett av de fem bästa förslagen på sökmotorernas resultatsidor (SERPS). För att dra fördel av detta och locka besökare eller konsumenter till din webbutik måste din webbplats ligga högst upp i sökresultaten.

SEO handlar inte bara om sökmotorer. En bra SEO-taktik ökar en webbplats användbarhet och användarupplevelse.

Användaren tror på sökmotorer och en webbplats som har sin närvaro i toppositionerna för utvalda sökord har ökat sin webbplats förtroende.

SEO är fördelaktigt för din webbplats sociala marknadsföring. Människor som upptäcker din webbplats genom en Google- eller Bing-sökning är mer benägna att dela den på Facebook, Twitter eller andra sociala medieplattformar.

Sökmotoroptimering (SEO) är avgörande för att en stor webbplats ska fungera smidigt. SEO kan hjälpa webbplatser med flera författare på både direkta och indirekta sätt. Deras omedelbara fördel är mer organisk trafik, och deras indirekta värde är att ha en gemensam struktur att följa innan du lägger upp innehåll på webbplatsen.

SEO kan hjälpa dig att få ett stort försprång. Om två webbplatser säljer samma produkt är det mer sannolikt att den som är optimerad för sökmotorer lockar fler besökare och genererar mer försäljning.

Nyckelord
De dagar då sökord var den enda SEO-tekniken som användes har sedan länge gått ur tiden. Men det betyder inte att de fortfarande inte har betydelse. Den enda skillnaden är att sökord måste vara väl genomarbetade, noggrant utvalda och klokt använda i innehållet för att det ska vara effektivt.

Men exakt vad är nyckelord? Kunder använder nyckelord för att komma åt innehåll online och varumärken kan använda nyckelord för att kommunicera med kunder som letar efter deras produkter och tjänster.

När du letar efter nyckelord, leta efter sådana med hög sökfrekvens och låg konkurrens, och inkludera nyckelord med kort svans som (hund), sökord med lång svans som (terriervalpar till salu) och lokala sökord som (valpar till salu i stockholm) i ditt innehåll. Nyckelord kan också användas för att förbättra titlar, webbadresser och andra SEO-faktorer på sidan.

Innehåll
Eftersom innehåll är det verktyg du använder för att nå och engagera publik, är det en viktig komponent för alla SEO-företag. Om du till exempel ägde en plantskola och ville öka din synlighet, kan du skapa en serie bloggar om trädgårdsskötsel, växtval, odlingstips och andra ämnen.

När någon som letade efter kunskap om trädgårdsskötsel gjorde en sökning, skulle din blogg komma upp och du skulle kunna skapa en relation med den personen genom att erbjuda användbar information. Du skulle vara den första plantskolan som kom att tänka på om den utsikten behövde köpa en planta, till exempel.

Innehållet måste vara pedagogiskt, men också intressant, engagerande, relevant och delbart. Det kan komma i många former, exempelvis:

  • Webbsidans innehåll
  • Videoklipp
  • Bloggar
  • Infografik
  • Podcasts
  • Whitepapers och e-böcker
  • Inlägg på sociala medier
  • Lokala listor



5 vanliga misstag vid försäljning och hur du undviker dem

Är du inte nöjd med hur låga dina försäljningssi...

De 5 steg till en vinnande marknadsstrategi på sociala medier

Strategi för sociala medier är kommunikationspla...

Hur AI förändrar detaljhandeln

Detaljhandeln är datadriven och Artificial Intel...

Var smart – lär av dina affärsmisstag

Vi gör alla misstag i affärer. Den viktiga frågan ...

Gå den extra milen för att lyckas

Du kan inte misslyckas när du ger mer än 100 procen...

10 tips om hur du tjänar pengar på din sajt

Hundratusentals webbansvariga över hela världen t...


Problem på jobbet?

Men kanske inte vet vad - nu finns ett verktyg som tar fram dom, klicka för info!...

Fallskyddskit

Fallskydd och tillbehör för dig som jobbar en bit upp, klicka för att se mer!...

Hölsterbyxor

Från endast 177:- perfekt för hantverkare, certifierade, klicka för mer info!...