Två sätt att marknadsföra dig själv utan att spendera en krona

Tyvärr har vi inte alla en budget som passar vad vi tror är våra marknadsföringsbehov. Inget behov av att komma ner, här är några mycket enkla saker du kan göra som har stått tidstestet och som har visat sig locka fler affärer.

Till att börja med, le ofta om inte alltid. Jag är säker på att du är bekant med frasen "leende är smittsamt." Det är väl det.

Tänk efter. Skulle du vilja prata med eller göra affärer med någon som rynkade pannan hela tiden. Det är bara inte attraktivt och det vänder människor åt andra hållet.

Leende säger mycket om din personlighet och lockar människor till dig. Det berättar för en potentiell kund att du är vänlig, pigg och framför allt säger den att du tycker om det du gör.

När någon närmar dig dig om dina produkter och tjänster vill du göra det så enkelt som möjligt för dem att göra det. Genom att le har du enkelt åstadkommit detta.

Det andra tipset för att marknadsföra dig själv och dina produkter är att ha en bra hållning eller att visa ett överallt positivt kroppsspråk.

Ditt kroppsspråk kommer att berätta mycket för din kund
Föreställ dig att du närmar dig någon som ser ut som om han just tappat sin bästa vän. Axlar böjda över, ingen ögonkontakt, inget leende, med en whoa är jag attityd. Ingen vill närma sig den här typen av säljare. Denna typ av kroppsspråk skickar ett meddelande till din potentiella kund om att du verkligen saknar förtroende, eller att du bara inte gillar ditt jobb eller företaget du jobbar för.

Om en potentiell kund tror att du inte bryr dig om ditt nuvarande jobb eller företaget du arbetar för, kommer de troligtvis att tro att du inte kommer att bry dig om dem heller.

Kunder vill närma sig optimistiska, självsäkra människor. De vill veta att de kommer att få de bästa möjliga produkterna och tjänsterna du har att erbjuda som matchar deras behov. En presentabel, positiv och självsäker bild kommer att visa dessa meddelanden för din kund.

Så le, stå upp rakt, få ögonkontakt och skaka hand med din kund.

Dessa två enkla tips har med tiden visat sig locka och skaffa kunder. Det är enkelt och gratis, så börja idag och lycka till.
3 tips för att skriva kraftfulla och övertygande mail

Om du har hört frasen "e-postmarknadsföring är dö...

5 vanliga misstag vid försäljning och hur du undviker dem

Är du inte nöjd med hur låga dina försäljningssi...

De 5 steg till en vinnande marknadsstrategi på sociala medier

Strategi för sociala medier är kommunikationspla...

Hur AI förändrar detaljhandeln

Detaljhandeln är datadriven och Artificial Intel...

Var smart – lär av dina affärsmisstag

Vi gör alla misstag i affärer. Den viktiga frågan ...

Gå den extra milen för att lyckas

Du kan inte misslyckas när du ger mer än 100 procen...


Problem på jobbet?

Men kanske inte vet vad - nu finns ett verktyg som tar fram dom, klicka för info!...

Arbetsstrumpor

Bambu, vattentäta, ESD, skärskydd, FR, m fl - klicka för info!...

Fallskyddskit

Fallskydd och tillbehör för dig som jobbar en bit upp, klicka för att se mer!...